neděle 11. prosince 2022

Konvoj: Podpora dedikovaných serverů

 

Od vydání Convoy, našeho nativního režimu pro více hráčů pro Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator, jsme provedli malé aktualizace, abychom dále vylepšili zážitek hráčů. Dnes jsme rádi, že můžeme sdílet, že dorazil velmi žádaný přírůstek a to je možnost hostit dedikovaný server!



Jaké jsou tedy hlavní rozdíly mezi hostováním dedikovaného serveru a pouhým vytvořením relace konvoje prostřednictvím hlavního menu? Jednou z největších výhod hostování dedikovaného serveru je, že vaše relace bude vždy běžet, a to i bez hráčů online (na rozdíl od konvoje, který potřebuje hostitele). To znamená, že hráči se mohou připojit k relaci, pokračovat ve své práci a znovu svobodně odejít, když potřebují, bez obav. Můžete také spustit dedikovaný server, aniž byste vlastnili hru nebo DLC.



Další výhodou je, že server nemusíte spouštět na vlastním počítači. Server můžete spustit samostatně mimo klienta Steam bez uživatelského rozhraní na pronajatém nebo placeném serveru, který vlastní hostingová společnost. Alternativně je také možné stáhnout nástroj prostřednictvím klienta Steam Console (nebo SteamCMD), což je verze klienta Steam pro příkazový řádek. Jeho primárním použitím je instalace a aktualizace různých dedikovaných serverů dostupných ve službě Steam pomocí rozhraní příkazového řádku.



Je také možné hostit více instancí, pokud si to přejete, ale při tom mějte na paměti specifikace serveru nebo systému. Další důležitou poznámkou, kterou bychom chtěli zahrnout, je, že dedikované servery nezpracovávají děrování NAT. Relace skryté za NAT však lze stále najít pomocí funkce přímého vyhledávání.

Pokud je to poprvé, co nastavujete nebo používáte dedikovaný server, chápeme, že se věci mohou zdát trochu komplikované nebo ohromující. Proto jsme do dedikovaného serverového balíčku zahrnuli dokumentaci (soubor readme), která obsahuje informace o tom, jak začít, a důležité příkazy, které vám pomohou získat požadovaný obsah na váš server. Doufáme, že vám to pomůže při prvním nastavení.

Při nastavování vyhrazeného ETS2 nebo ATS serveru je také důležité vytvořit seznam "známých hráčů" v konfiguračním souboru, což poskytne uvedeným hráčům administrátorské kontroly, které jim poskytnou možnost moderovat hráče na serveru.



Jste připraveni vyrazit? Nástroj Dedicated Server je nyní k dispozici pro Euro Truck Simulator 2 i American Truck Simulator, který si můžete zdarma stáhnout z klienta služby Steam. Pokud hru nevlastníte, aplikace Dedicated Server se v seznamu dostupných nástrojů nezobrazí. V takovém případě musíte použít SteamCMD pro instalaci s níže uvedenými ID služby Steam.

  • Euro Truck Simulator 2 Dedicated Server ID = 1948160
  • American Truck Simulator Dedicated Server ID = 2239530
Mějte však na paměti, že se jedná o první iteraci a že může existovat několik chyb nebo věcí, které je třeba vyladit. V budoucích aktualizacích také plánujeme přinést rozsáhlejší nástroje a funkce moderování. Prozatím by však měly být k dispozici všechny funkce standardního dedikovaného serveru. Pokud máte nějakou zpětnou vazbu, budeme rádi, když se nám ozvete na našich oficiálních fórech.

anglická mutace

Convoy: Dedicated Servers Support

ZDROJ: Blog SCS Software

Žádné komentáře:

Okomentovat